HOME > Actueel > Vintagetreets, Interieur & woonaccessoires in Woensel-West

27 september 2016

Vintagetreets, Interieur & woonaccessoires in Woensel–West

Eind augustus opende Maud haar winkeltje met sfeervolle, bezielde woonaccessoires aan de Edisonstraat 65. Maar als webwinkel bestaat Vintagetreets al sinds 2013. Daarna sloot ze zich aan bij het collectief van Yetunde & the Vintage Alternatives. Eerst in De Etalage in de stad, daarna aan de kop van de Edisonstraat, pal tegenover kringloopwinkel Karoesell. “Maar op een gegeven moment vond ik het toch tijd om mijn vleugels uit te slaan en mijn eigen toko te openen. Spannend!”

Echte winkel én webshop 
Nagenoeg alles wat je op vintagetreets.com kunt bestellen, is in de winkel ook te bekijken. Sommige spullen zijn nog ongebruikt, zitten nog in de originele verpakking. Andere vertonen in meer of mindere mate sporen van gebruik. “Mensen kunnen hier wat rondsnuffelen en in mijn vintage ‘woonkamer’ van een kopje koffie of thee of een glaasje limonade genieten. Ze kunnen hier ook hun online bestelling ophalen. Maar ik stuur hun spulletjes ook met alle liefde op. Met een mooie ouderwetse envelop erbij, handgemaakt van pagina’s uit een oude encyclopedie, en daarin een briefje, getikt op een oude typemachine.” Een cadeautje van de zaak; een verwennerijtje of ‘treat’  zogezegd (de verbastering ‘treets’ verwijst naar Mauds achternaam).  

Een vintage-walhalla
Maud heeft het prima naar haar zin in de Edisonstraat. “Een gezellige straat met enorm veel leuke bedrijvigheid. Kleinschalig en persoonlijk; mensen kijken elkaar hier nog aan. Ook als bezoeker voel je je direct opgenomen in een community. Dit is echt mijn plek. En met Yetunde en Karoesell als bijna-buren een walhalla voor de vintage-schatzoeker!”

www.vintagetreets.com
Vintage Treets is vrijdag, zaterdag en zondag open van 11.00 tot 18.00 uur. Die openingstijden worden ongetwijfeld nog uitgebreid. Kijk op vintagetreets.com en volg Maud op Facebook. Like!