HOME > Actueel > Glaskunst van Tim Baselmans

3 oktober 2016

Glaskunst van Tim Baselmans

Glas is een weerbarstig materiaal, dat zich alleen door een vakman laat bedwingen. Tot welke prachtige resultaten dat leidt, zie je in het atelier van Tim Baselmans. Aan de Edisonstraat 121 in Woensel-West vind je glaskunst in de breedste zin van het woord. Van schaal, vaas en kandelaar tot oorhanger en armband waarin de as van een dierbare overledene is verwerkt. Welkom bij Tim Baselmans Glas.  

Dik kans dat je hem achter de brander of glasoven aantreft, als je zijn nieuwe zaak binnenloopt. Glas is immers Tims passie en hij is altijd aan het creëren. De selfmade glaskunstenaar verhuisde zijn atelier onlangs van een prachtige “maar nogal verborgen plek” in Geldrop naar de Woensel WestSide Stores. “Hier, in deze creatieve en ietwat rauwe omgeving voel ik me prima thuis. En ik zit hier veel meer in de loop. Ik wil graag dat mensen even binnenlopen om een praatje te maken of om het fascinerende wordingsproces van een glazen object te zien. Of om hier iets moois uit te zoeken uiteraard.”

Leuke cadeautjes, kunstzinnige objecten
Alles wat Tim in zijn atelier maakt is in het winkeltje te koop. Schalen, vazen, sieraden, glas-in-lood raamdecoraties, Tiffany glaskunst … Ben je op zoek naar een origineel cadeautje? Al vanaf pakweg € 15 vind je hier een mooi setje glazen oorhangers.

Herdenkingssieraden
Een bijzondere plaats in het werk van Tim nemen de herdenkingssieraden in. Rouwgglas sieraden in de vorm van bijvoorbeeld een hanger of kraal, een ring of armband waarin wat as van een overleden dierbare is verwerkt. Naar een design van de kunstenaar of naar een geheel eigen ontwerp.

Onder de noemer dierbaarsieraad.nl verwerkt Tim ook as of een stukje vacht van een overleden huisdier in een glasobject. In een kraal of hanger, een wandpaneel of glas-in-lood raampje. “Een mooi herdenkingssieraad of –voorwerp, als herinnering aan je hond, kat, paard, cavia … Schitterende juweeltjes van grote persoonlijke waarde.”

Afspraak maken? Workshop boeken?
Meer weten over het werk van Tim Baselmans en de mogelijkheden die hij je biedt? Kijk dan op timbaselmansglas.com.

Daar zie je inspirerende voorbeelden. Maar je kunt er ook een afspraak maken om jouw persoonlijke wensen en eventueel eigen ontwerp door te spreken. Of misschien boek je met je familie of vriendengroepje wel een workshop waarin je samen een herdenkingssieraad of kaarsenschaal als herdenkingsobject maakt. “Maar binnenlopen kan natuurlijk ook altijd,” besluit Tim. “Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdags van 10.00 tot 17.00 uur.”

www.westsidestores.nl | www.facebook.com/WoenselWestSideStores